juomaautomaatti_nr2

Meistä

Suomalaisomisteinen verkkokauppa, varasto Tallinnan kupeessa. Yli 15 vuoden verkkokauppakokemuksella olemme avanneet uuden tuoteryhmän: Vesimaisteri.fi on kauppapaikka puhtaan juomaveden tuottamiseen hanasta. Ilman kemikaaleja ja haitallisia lisäaineita on nyt mahdollista saada korkealuokkaista juomavettä tavallisesta käyttövedestä. Ei enää kuukausia seisonutta vettä pulloissa ja säiliöissä, ei kloorilta tuoksuvaa vesijohtovettä. Avaa hana ja juo raikasta, puhdasta vettä kuin omasta lähteestä. Vesilaitoksella tai putkistossa tapahtuvat vahingot eivät sen jälkeen ole enää sinun ongelmasi, et edes huomaa niitä. Huolehdi terveydestäsi, aloita vedestä.

 

Tarjolla on myös käyttöveden parantamiseen soveltuvia laitteistoja. Olipa tarvittava vesimäärä iso tai pieni, sopiva menetelmä löytyy. Huono kaivovesi tai järvestä otettu raakavesi saadaan useimmiten hyväksi käyttövedeksi ja jopa laadukkaaksi juomavedeksi.

 

 

Miksi juomavesi pitäisi puhdistaa?

Esim. Suomessa on melko hyvä tilanne juomaveden suhteen, yleensä hanavesi on juomakelpoista. Tarkempi tutkimus osoittaa kuitenkin, että saamme runsaasti ei-toivottuja kemikaaleja, ruostetta, ym. epäpuhtauksia vedestä, jota käytämme joka päivä.  Tuskin kukaan tietoisesti haluaisi lisätä perunoiden keitinveteen esim. klooria tai kahviveteen putkistosta irronnutta kuonaa ?  Näitä kaikkea vesijohtovedessä kuitenkin on. Bakteerien määrä on hanavedessä yleisesti niin pieni, ettei niistä sairastu, mutta pienikin virhe vesilaitoksen prosesseissa tai raakaveden nopea laadun muutos aiheuttaa helposti satojen ihmisten sairastumisen ennenkuin varoitukset ehtivät käyttäjien tietoon. Oma käänteisosmoosiin ja ultraviolettisterilointiin perustuva vedenpuhdistus estäisi esim. Nokialla 2007 tapahtuneen vesilaitosonnettomuuden kaltaiset seuraukset, jossa tuhannet ihmiset ehtivät sairastua. Vastaavia tapahtuu jatkuvasti, juuri  viimeksi Nousiaisissa, Varsinais-Suomessa.

Joillakin pienillä vesilaitoksilla on alettu käyttämään esim. ultraviolettisuodattimia, joita olemme heille toimittaneet. Niillä saadaan bakteerien aiheuttama haitta minimoitua. Valveutuneiden kuntalaisten olisi hyvä tiedustella asiaa omalta vesilaitokselta tai kunnan päättäjiltä, onko asia jo hoidettu vai onko edes mietitty.